KATASTROFA NA POMOLU: Proizvođač automobila pred kolapsom, vlasnik prodaje…

Vlasnik je već upozorio svoje zaposlenike.

  • Auto

  • 09. Maj 2024  

  • 0

Fiskerova avantura u automobilskoj industriji mogla bi loše završiti. Marka čiji je osnivač Henrik Fisker prolazi kroz vrlo teške trenutke, do te mjere da je već upozorio svoje zaposlenike da bi ih u kratkom roku mogao otpustiti ako ne pronađu dodatna sredstva.

A ova potraga za financiranjem očito se spušta na osobnu razinu jer je osnivač i najveći dioničar firme svoju raskošnu vilu stavio na prodaju.

Henrik Fisker prodaje ultramodernu kuću u Los Angelesu za 35 miliona dolara. Izuzetno visok iznos koji odgovara ne samo veličini i luksuzu kuće, već i njezinoj privilegiranoj lokaciji: na Hollwood Hillsu, jednom od najekskluzivnijih područja Los Angelesa. Fiskerova kuća ima 1096 kvadratnih metara (na zemljištu od ukupno 1740 kvadrata), 6 spavaćih soba i 8 kupaonica.

Nalazi se na brežuljku pa ima povlašten pogled na grad koji se pruža iz nekoliko prostorija kuće, uključujući nekoliko spavaćih soba i, naravno, iz bazena na impresivnoj terasi. Ima sve pogodnosti koje svatko može poželjeti: spa, saunu, teretanu, spektakularnu terasu… Garaža nije prevelika u odnosu na ostatak vile i može primiti šest automobila raspoređenih na dvije etaže zahvaljujući hidrauličnom lifta. Ne znamo zašto je Henrik Fisker svoju luksuznu kuću stavio na prodaju, ali istina je da je njegova tvrtka trenutno na prijelomnoj tački i da je ranije ovog mjeseca proizvođač objavio da će uskoro morati podnijeti zahtjev za bankrotom ako ne dobije financijsku inekciju.

Zanimljivo, kuća vrijedi više od Fiskerove tržišne kapitalizacije: kompanija je trenutno procijenjena na 26 miliona dolara. Henrik Fisker i njegova supruga Geeta Gupta-Fisker kupili su ovu nekretninu 2021. za 21,8 miliona dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...