TUŽILAŠTVO TK O DETALJIMA UBISTVA I SAMOUBISTVA U GRADAČCU: Obdukcije oba tijela bit će obavljene danas

Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo

  • Hronika

  • 09. Maj 2024  

  • 0

Ubistvo 63-godišnje Halide Mujedinović u gradačačkom naselju Vida 2 potreslo je cijeli grad, a posebno stanovnike ove mjesne zajednice koji su u šoku, nakon što je njeno tijelo, jučer oko 19 sati, u njenoj kući pronašla njena kćerka.

- U porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu, sinoć oko 19 sati, pronađeno je tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave. U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari. Jučer u jutarnjim satima također je pronađeno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

On dodaje da je uviđaj u kući u Gradačcu sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi u vezi s ubistvom.

- Obdukcije oba tijela bit će obavljene danas kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo. Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima - rekao je Arnautović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...