"SB" NA PRESSU NAŠE STRANKE: "Dodik nikada nijedan dio BiH neće uvesti u Evropsku uniju"

U svom obraćanju, Sabina Ćudić se osvrnula na obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom u Banjoj Luci:

  • Vijesti

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 7

Naša stranka održala je danas konferenciju za novinare u kojoj su govorili o trenutnim političkim dešavanjima u državi.

Medijima se najprije obratila Sabina Ćudić koja se osvrnula na obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom u Banjoj Luci:

"Na dan kada se 'pretvaraju' da slave pobjedu nad fašizmom, istovremeno akteri poput Dodika negiraju genocid. Sasvim je jasno da Dodik nikada nijedan dio BiH neće uvesti u Evropsku uniju", rekla je Čudić nastavivši obraćanje osvrnuvši se na evropski put Bosne i Hercegovine, te na rukovodstvo RS koje predstavlja njegovu glavnu prepreku.

"Ta vrsta rukovodstva i zakoni donešeni u RS-u, kako na lokalnom, tako i entitetskom nivou, su prepreka europskom putu BiH- jasno je da je politika koju vodi SNSD prepreka, izjavila je Čudić dodavši, "Sve što je vlast postigla je uprkos Miloradu Dodiku, a ne sa Miloradom Dodikom", zaključila je Čudić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...