ŠOK I NEVJERICA U IZRAELU I AMERICI: Izraelski ministar poručio da "Biden voli Hamas"

"Hamas voli Bidena", objavio je Ben-Gvir na X.

  • Svijet

  • 09. Maj 2024  09. Maj 2024

  • 0

Ministar nacionalne sigurnosti Izraela, radikalni desničar Itamar Ben-Gvir obratio se danas putem Twittera kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo komentarima američkog predsjednika Joea Bidena u intervjuu za CNN u srijedu u kojem je Biden rekao da će zaustaviti američku pomoć u oružju Izraelu ako IDF pokrene operaciju velikih razmjera u Rafahu. 

"Hamas voli Bidena", objavio je Ben-Gvir na X.

Burne reakcije izraelskih zvaničnika

Ubrzo nakon toga, izraelski su zvaničnici kritikovali ovakav istup.

"Važno je reći da čak i kada postoje rasprave i razočaravajući trenuci između partnera, postoji način da se sporovi razjasne i da se izbjegnu neutemeljene, negostoljubive, uvredljive izjave i tvitovi koji štete nacionalnom interesu Države Izrael", poručio je izraelski predsjednik Isaac Herzog.

Lider izraelske opozicije Yair Lapid podijelio je objavu koja glasi: "Netanyahu danas da otpusti Ben-Gvira. On ugrožava svakog vojnika u IDF-u i svakog građanina u državi Izrael".

Laburistička zastupnica Na'ama Lazimi odgovorila je na ministrovu objavu i napisala: "Vi ste opasnost za židovski narod, Izrael i cionistički poduhvat."

"Postoji samo jedna osoba opasnija od vas - čovjek koji je dopustio kriminalcu poput vas ulazak u Knesset i vladu Izraela", dodala je, misleći na Netanyahua. 

(SB / Jerusalem post)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...