INCIDENT NA GENERALNOJ PROBI: Izraelsku predstavnicu glasno izviždali, a zatim... (FOTO)

Ambasador je također objasnio da švedske vlasti ozbiljno shvaćaju sigurnosne probleme Eden Golan i delegacije.

  • Show

  • 09. Maj 2024  

  • 0

U srijedu održana je proba takmičara koji će nastupati u četvrtak u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga. Među njima je bila i Eden Golan, predstavnica Izraela, tokom čijeg nastupa s pjesmom "Hurricane" su ljudi navodno zviždali i izlazili iz dvorane, piše The Jerusalem Post.

Izraelski ambasador u Švedskoj Ziv Nevo-Kulman rekao je za izraelsku TV emisiju "This Morning" da postoji napeta atmosfera prema Izraelcima i Židovima.

imageEden Golan predstavlja Izrael (Foto: Jessica Gow/Afp)

"Mnogo je imigranata s Bliskog istoka [u Malmöu] i doista, atmosfera koja nam se prikazuje na ekranima izgleda vrlo teško", rekao je.

"Ali važno je znati da imamo i mnogo prijatelja u gradu, koji grle i prihvaćaju delegaciju i njima je dobrodošla židovska zajednica koja živi u gradu."

imageEden Golan predstavlja Izrael (Foto: Jessica Gow/Afp)

Nevo-Kulman je također naglasio da je ambasada u stalnom kontaktu s izraelskom delegacijom i uvjerio je gledatelje da je delegacija "okružena s puno ljubavi". Također je objasnio da iako izraelska delegacija možda neće biti tako dobrodošla u Malmöu, bit će u ostatku Europe.

"Nisu [jedini] glasači iz predgrađa Malmöa, to treba imati na umu", rekao je, pa dodao kako su protesti na ulicama "eksplozivna kombinacija najekstremnijih elemenata".

Ambasador je također objasnio da švedske vlasti ozbiljno shvaćaju sigurnosne probleme Eden Golan i delegacije.

"Imamo dobro iskustvo sa Šveđanima u mnogim složenim događajima", rekao je.

imageEden Golan predstavlja Izrael (Foto: Jessica Gow/Afp)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...