"SB" U OPĆOJ BOLNICI: Otvorene najsavremenije operacione sale (FOTO)

Deseti maj se obilježava kao Dan bolnice koja u kontinuitetu radi već 158 godina i najstarija je zdravstvena ustanova u našoj zemlji.

  • Vijesti

  • 10. Maj 2024  

  • 1

U Općoj bolnici „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo danas su svečano otvorene najsavremenije integrirane operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju.

Tim povodom uposlenicima, gostima i medijima se obratio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor bolnice u Konferencijskoj sali nakon čega je slijedilo otvaranje i obilazak operacionih sala.

Inače, ove operacijske sale imaju brojne prednosti ,a jedne od najvećih vrijednosti jesu mogućnost simultanog prijenosa slike i tona, te komunikacija sa kolegama iz cijelog svijeta tokom same operacije. Također, mogućnosti praćenja operacije putem videolinka će značajno unaprijediti edukaciju mladih hirurga i studenata .

Deseti maj se obilježava kao Dan bolnice koja u kontinuitetu radi već 158 godina i najstarija je zdravstvena ustanova u našoj zemlji.

Tradicionalno danas će biti upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kao i dodatni pregledi pacijenata. Ovaj put ,pregledi će se raditi na Kabinetu za internističke bolesti na II spratu Upravne zgrade, od 10. do 14. h, a svi zainteresirani će moći izmjeriti krvni pritisak, te dobiti korisne savjete o nefarmakološkim mjerama koje mogu dovesti do poboljšanja kontrole krvnog pritiska, preporuke o načini života s dijagnozom srčane slabosti nakon preležanog infarkta miokarda , kao i savjete o važnosti prestanka konzumiranja cigareta.

Planirano je i polaganje cvijeća na spomen česmu u krugu bolnice „Prim. dr. Abdulahu Nakašu“ doktoru po kojem Bolnica nosi ime.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...