ĐILAS ODGOVARA RATNOM ZLOČINCU ŠEŠELJU: "Ma, niko nije pobjegao od nekad Miloševićevog, a sad Vučićevog potrčka..."

(...) on je lažov i kukavica.

  • Regija

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 1

Povodom izjave ratnog zločinca, lidera SRS-a Vojislava Šešelja da je potezao pištolj na rulju kada ju je doveo ispred Skupštine, Dragan Đilas, predsjednik Stranke slobode i pravde kaže da je on "lažov i kukavica".

"Zbog njegove i politike Slobodana Miloševića mnoge su majke devedesetih obukle crninu, mnogo je mladih zauvek napustilo Srbiju, zemlja je uništena i opljačkana“, kaže Đilas:

"Tokom studentskih protesta 1992. godine koje sam predvodio, Šešelj je tokom šetnje studenata izašao iz zgrade stare Skupštine Srbije praćen sa dvadesetak pripadnika obezbeđenja. Prošao je kroz masu studenata i tom prilikom izvadio pištolj i mahao njime iznad glave. Niko od studenata nije reagovao na ponašanje nekad Miloševićevog, danas Vučićevog potrčka, niti je bilo ko pobegao, kako tvrdi ovaj dokazani lažov“, navodi Đilas.

"Vreme je pokazalo koliko su studenti bili u pravu, koliko je radikalska politika bila pogubna po Srbiju i srpski narod. Nažalost, Šešelj je danas opet vlast i sa svojim najboljim učenikom Aleksandrom Vučićem ponovio vodi Srbiju u propast“, veli Đilas.

Šešelj je komentarišući incident u kojem je glavnu ulogu imao kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, koji je polomio telefon jednog čovjeka na Savskom nasipu, rekao da bi ga on na Šapićevom mjestu nokautirao.

Zatim je podsjetio i da je on potezao pištolj ispred Skupštine i dodao da je to prilikom "Đilas prvi pobegao", prenosi Nova.rs.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...