EKSKLUZIVNO: Evo kako će izgledati novi „Vidikovac“ na Trebeviću

Na lokaciji nekadašnjeg restorana „Vidikovac“, koji je izgorio u ratu, gradi se novi objekt na četiri etaže, koji će biti završen do kraja 2020. godine.

  • Mini market

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 0

Nakon što je obnovljena Sarajevska žičara, Grad Sarajevo nastavio je s investicijama na području planine Trebević. Kako bi se oživjeli turistički potencijali na Trebeviću, počela je gradnja turističko-ugostiteljskog objekta "Vidikovac", koji će se prostirati na oko 3.000 kvadratnih metara.

U sklopu objekta koji se gradi na četiri etaže, nalazit će se restoran, kongresna sala, dječija igraonica...

Kako smo doznali, „Vidikovac“ će imati neobičnu fasadu: cijeli objekt će se obložiti velikim ogledalima, na kojima će se reflektirati svaki kutak zelene okoline.

Ukupna investicija iznosi približno 5 miliona KM, a cjelokupna sredstva osigurana su iz dobiti Sarajevske žičare, koja spada u red najprofitabilnijih javnih preduzeća u Sarajevu. „Vidikovac“ će biti završen do kraja tekuće godine, a u narednih nekoliko sedmica gradska vlast Sarajeva raspisat će tender za komercijalno korištenje ovog objekta.  

Za gradnju objekta bit će izdvojeno između četiri i pet miliona KM. Sav novac osiguran je iz gradskog budžeta, bez kreditnih zaduženja i privatnih investitora.

Projektant poslovnog objekta "Vidikovac" je "Studio Arh" d.o.o. iz Sarajeva, nadzor vrši firma I.D.E.A. d.o.o. Sarajevo, dok je izvođač radova "Unigradnja" d.d. Sarajevo.

Radovi su počeli u augustu 2019., a otvorenje je planirano tokom 2020. godine.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...