GORI NA BLISKOM ISTOKU: Izraelski avioni raketama gađali ciljeve u Damasku...

Sirijska vojska saopćila je da su njene snage protuzračne odbrane reagirale na izraelske zračne napade u južnom Damasku, koji su prouzrokovali samo materijalnu štetu, a stanovnici svjedoče da su jake eksplozije potresle glavni grad.

  • Hronika

  • 21. Jul. 2020  21. Jul. 2020

  • 0

Izvori kažu da je meta zračnih napada, koji su se dogodili u ponedjeljak nešto prije 22 sata po lokalnom vremenu i trajali duže od 15 minuta, bilo skladište municije.

Stanovnici su prijavili da su čuli najmanje četiri eksplozije u prijestonici, prenosi Beta pozivajući se na AP.

Vojni zvaničnik kojeg su citirali sirijski državni mediji, rekao je da su napad izvreli izraelski avioni, koji su poletjeli s Golanske visoravni, koju je Izrael okupirao od Sirije u ratu 1967. godine.

'Oborena većina raketa'

Neimenovani zvaničnik kazao je da je protuzračna odbrana reagirala i oborila većinu raketa i da je u napadu pričinjena samo materijalna šteta.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), koji prati rat u zemlji, saopćio je da su izraelski napadi usmjereni na vladine snage i položaje iranske milicije.

Izrael često napada ciljeve u Siriji, ali uglavnom se suzdržava od javnih priznanja tih vojnih operacija.

Iran je saveznik Damaska i pomaže snagama predsjednika Bashara al-Assada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...