KLJUČNI DETALJI UTRKE ZA PREDSJEDNIKA SAD-a: Šta se zna do sada

Ovo su ključne tačke dosadašnjeg toka prebrojavanja glasova na američkim predsjedničkim izborima.

  • Svijet

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Predsjednički izbori u SAD-u još su bez konačnih rezultata, a glasovi u nekoliko ključnih država još se prebrojavaju.

Ovo su ključne tačke dosadašnjeg toka prebrojavanja glasova na američkim predsjedničkim izborima.

Sve oči uprte su u Srednji zapad: Još treba pobrojati milione glasova u ključnim državama poput Pesilvanije, Viskonsina i Mičigena. Pensilvanija je prebrojala 39 posto glasova pristiglih poštom. 

Brojanje traje u Džordžiji i Arizoni: Čini se da je Joe Biden osvojio značajan broj glasova u Arizoni, koja je, inače, Trumpova utvrda. Preliminarni rezultati iz Džordžije još se čekaju.

Predsjednik Trump pokušao je proglasiti pobjedu: Donald Trump je u obraćanju javnosti pozvao na zaustavljanje prebrojavanja glasova dovodeći u pitanje legitimnost postupka. Lažno je optužio demokrate da pokušavaju "ukrasti izbore", piše N1.

Biden je u vodstvu: Demokratski kandidat u ovom trenutku ima blagu prednost sa 224 elektorska glasa u odnosu na 213, koliko ih je dobio Trump. Kandidatu treba 270 glasova da bi osvojio predsjedničke izbore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...