DOVOLJNO JE REĆI: Napravite umak od svježeg paradajza i...

Ovaj umak možete koristiti kao preljev za pastu, umak za lazanje ili ga dodati u varivo. Odlično se slaže i uz sve vrste mesa.

  • Gastro

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI:

250 g paradajza

bosiljak

bijeli luk

maslinovo ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Operite paradajz i ubacite ga u ključalu vodu nekoliko minuta.

2. Ostavite malo da se ohlade i ogulite.

3. Na maslinovom ulju propržite bijeli luk koji ste sitno isjeckali.

4. Paradajz, onda, sitno isjeckajte i dodajte bijeli luk, bosiljak, so i biber po želji.

5. Dinstajte 7-8 minuta.

6. Sos prespite u blender i izmiksajte dok ne dobijete finu smjesu.

Prijatno! :)    

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...