ZATEGNUTI ODNOSI DODIKA I STEVANDIĆA: Predsjedništvo Ujedinjene Srpske preispituje ostanak u koaliciji!

"Predsjedništvo Ujedinjene Srpske zaključilo je danas da formira radnu grupu koja će analizirati odluke i odnose u vladajućoj koaliciji, kao i da će na tom planu sve biti usaglašavano s koalicionim partnerima, prevashodno SNSD-om", rekao je lider US Nenad Stevandić.

  • Politika

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 0

Stevendić je kazao da treba napraviti analizu s akcentom na poštovanje dogovora te da su imenovanja u vezi s funkcionerima Ujedinjene Srpske u pojedinim slučajevima kasnila.

Stevandić je novinarima u Banjoj Luci rekao da će Ujedinjena Srpska u vezi sa povećanjem plata u Republici Srpskoj tražiti podršku koalicije na planu uvođenja mjera koje će popraviti situaciju po resorima. On kaže da su djelimično zadovoljni posljednjim potezima Vlade, uz napomenu da je, ipak, najbolje da neoporezivi dio plate bude 1.000 KM.

Kada je riječ o zahtjevima medicinskih radnika, Stevandić kaže da su se odlučili da ponude izmjene zakonskih rješenja prema kojima će topli obrok biti neoporezivi dio dohotka.

– Ne slažemo se da neko, kao što to rade kolege iz opozicije, treba huškati zdravstvene radnike protiv Vlade bez da napravi analizu – kaže Stevandić.

On ističe da je stav Ujedinjene Srpske da se izmjenama Izbornog zakona BiH “ne može ići ispod žita” pa da se prenese još neka nadležnost RS na nivo BiH ili da “neko unaprijed favorizuje neke političke subjekte, pogotovo iz Federacije BiH ili bliskih međunarodnoj zajednici”.

Stevandić navodi da je u toku izrada ključnih dokumenata Ujedinjene Srpske u vezi s funkcionisanjem Republike Sroske i kada je riječ o demografskoj politici i državnoj organizaciji. On je rekao da na planu rada stranke i infrastrukture po izbornim jedinicama postoji veliko zadovoljstvo dolaskom novih ljudi, odbornika i članova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...