CRNOGORCI ODLUČUJU O REZOLUCIJI O GENOCIDU U SREBRENICI: Današnja sjednica nije završena, nastavak u...

Skupština Crne Gore danas je trebalo da odlučuje o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojom se osuđuje i zabranjuje javno negiranje genocida.

  • Regija

  • 20. Maj 2021  20. Maj 2021

  • 0

Međutim, sjednica će biti nastavljena u ponedjeljak.

Početkom maja, poslanici u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, Dragutin Papović, Damir Šehović, Raško Konjević, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Andrija Popović podnijeli su Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Današnja sjednica, na kojoj su poslanici trebali da se izjasne o rezoluciji, ipak nije završena i nastavak se očekuje u ponedjeljak, 24. maja.

U Prijedlogu rezolucije najoštrije se osuđuju genocid u Srebrenici, potvrđuje da je stradalo više od 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti i zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenja genocida.

(SB/B92)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...