"HVALA, VUČIĆU": Stanivuković nagradio građane Srbije

Državljanima Srbije, odnosno vozilima sa registarskim oznakama Republike Srbije, omogućeno je da, do kraja godine, besplatno parkiraju u Banjoj Luci na svim mjestima na kojima postoji naplata parkinga, kao znak zahvalnosti za sve što je Republika Srbija uradila za građane RS-a.

  • Društvo

  • 15. Jul. 2021  15. Jul. 2021

  • 2

Odluka je ovo gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića koji je danas, tim povodom održao sastanak sa konzul-žeranom Кonzulata Republike Srbije u Banjoj Luci, Vesnom Marinković, uručivši joj Rješenje o ovoj odluci.

Gradonačelnik je poručio da je ovo znak zahvalnosti građanima Srbije, Vladi Republike Srbije, kao i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za nesebičnu pomoć, kako Banjoj Luci, tako i cijeloj Republici Srpskoj.

"Кao što smo i najavili, parking karta državljana Srbije u Banjoj Luci biće njihova registarska tablica. Banja Luka je zahvalna za sve dobro koje Srbija čini i u tom pogledu želimo uzvratiti dobrim i težiti da u uzajamnoj podršci vremenom budemo jednaki. Građani Banje Luke i Republike Srpske godinama osjećaju dobrobit naše bratske saradnje sa Srbijom, a mi smo odlučili da uzvratimo na ovaj način, kako bi značaj našeg prijateljstva i saradnje osjetili i građani Srbije", rekao je Stanivuković, piše BN TV.

 

 

 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...