RIŽOTO S PILETINOM: Ukusan ručak gotov je za pola sata

Iskoristite ostatke pečene piletine i napravite ukusan rižoto.

  • Gastro

  • 26. Avg. 2021  26. Avg. 2021

  • 0

SASTOJCI:

350 gr pečene piletine

1 luk

1 mrkva

1 šolja riže

1 ½ šolja vode

2 kašike putera

parmezan po želji

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk i mrkvu sitno isjeckajte pa propržite na kašici putera.

2. Dodajte rižu i propržite dok ne dobije staklasti izgled.

3. Umiješajte piletinu i podlijte sa vodom.

4. Kuhajte na laganoj vatri dok riža ne upije svu tekućinu.

5. Dodajte preostali puter, promiješajte pa pospite parmezanom.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...