PRISTUPITE POSLU: Danas za ručak pripremite lazanje sa piletinom na ovaj način

Malo drugačije lazanje od onih koje često pravimo.

  • Gastro

  • 08. Sep. 2021  08. Sep. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 pakovanje tjestenine za lazanje

1 pečeno pile

500 gr gljiva

1 luk

200 ml vrhnja za kuhanje

50 gr parmezana

so

biber

Bešamel sos:

4 kašike putera

4 kašike brašna

500 ml mlijeka


PRIPREMA:

1. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju i ocijedite, pazite da vam se listovi ne zaljepe.

2. Pile iskomadajte i sitno nasjeckajte.

3. Luk sitno isjeckajte i popržite pa dodajte gljive i izdinstajte dok ne ispari višak vode.

4. Dodajte piletinu i vrhnje pa promiješajte.

5. Otopite puter i na njemu popržite brašno.

6. Uspite mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.

7. Posolite i pobiberite.

8. Poredajte red tjestenine, zatim pospite mesom, pa bešamel sosom.

9. Redajte tako dok ne potrošite sastojke i završite sa tjesteninom.

10. Pospite bešamelom i parmezanom pa pecite u renri zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...