I DOK JE BRNJAK - CRNJAK: U Beogradu promovisana knjiga Kurtijeve supruge

Dok traje napetost na administrativnim prijelazima Jarinje i Brnjak, zbog odluke premijera Kosova, u Beogradu je promovisana knjiga Kurtijeve supruge.

  • Kultura

  • 23. Sep. 2021  23. Sep. 2021

  • 1

Riječ je o knjizi "Ideja slobode i samoopredjeljenje" Rite Augestad Knudsen, supruge kosovskog premijera Albina Kurtija, a tim povodom Helsinški odbor za ljudska prava, koji je preveo knjigu na srpski jezik, organizovao je i razgovor o temi samoopredjeljenja.

Autorica, koja se putem Zooma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prijevodu i organizovanju razgovora o temi prava na samoopredjeljenje.

U razgovoru su, pored Sonje Biserko, učestvovali i direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, kao i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Đukanović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...