STANJE SE NORMALIZUJE: Vodostaji Bosne, Neretve, Željeznice, ali i...

...rijeka širom BiH su u mirovanju ili u blagom opadanju.

  • Vijesti

  • 07. Nov. 2021  07. Nov. 2021

  • 0

Prema podacima i jutrošnjim mjerenjima Agencije za vodno poručje rijeke Save, vodostaj rijeka koje su se izlile i napravile štetu širom BiH je u mirovanju ili opadanju.

Rijeka Bosna je cijelom dužinom u opadanju, dok nema opasnosti od izlijevanja rijeke Save.

Stanje u poplavljenim područjima u Kantonu Sarajevo se poboljšava, saopćeno je iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.

"Prema informacijama struktura civilne zaštite Ilidža, Novi Grad, Vogošća i Trnovo, oni su obišli teren i ustanovili da je stanje na području ovih općina stabilnije u odnosu na prethodne dane. Vodostaji su u blagom opadanju, a neki su se povukli u korita, kao što je rijeka Bosna i Željeznica. Stanje se normalizuje", saopćeno je, prenosi NAP. 

Najteža situacija u KS bila je u naseljima Otes, Butmir, Rajlovac, Reljevo, Trnovo gdje su poplavljene kuće i privredni subjekti. Već u subotu situacija je bila nešto bolja, te se počelo sa čišćenjem blata i mulja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...