KORISNICI PAMETNIH TELEFONA BIT ĆE ODUŠEVLJENI: Google priprema veliko iznenađenje...

Korisnici kojima je uvijek premalo mjesta na pametnom telefonu, mogli bi se uskoro obradovati.

  • HiTec

  • 09. Mar. 2022  09. Mar. 2022

  • 0

Google za svoj operativni sistem za pametne telefone planira uvođenje Android Archive aplikacije koja bi trebala pomoći u potrebama i zahtjevima korisnika za pohranom podataka.

Aplikacija Android Archive korisnicima će omogućiti da oslobode do 60 posto prostora za pohranu arhiviranjem dijela aplikacija koje ne koriste, bez potrebe za deinstalacijom aplikacija.

Kako su pojasnili na blogu Android Developer, za oslobađanje prostora za pohranu neće biti potrebno deinstalirati aplikacije, već će se arhivirati samo onaj dio koji se ne koristi. Ako se pojavi potreba za njegovim korištenjem, ističu iz Googlea, arhivirani dio se lako može vratiti u aktivni dio pohrane. 

Android Archive trebao bi se pojaviti kasnije ove godine kao dodatna mogućnost unutar operativnog sistema, a developerima je za sad dostupan set alata u sklopu "Bundletool" paketa pomoću kojeg mogu pripremiti svoje aplikacije za rad s Android Archiveom. 

Kako će izgledati samo korištenje Android Archivea, još nije poznato, no korisnici kojima je uvijek premalo mjesta na pametnom telefonu, mogli bi se uskoro obradovati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...