U SPLITU OBlLJEŽENA GODIŠNJICA OSNIVANJA DEVETE BOJNE HOS-a: Marko Skejo govor završio usklikom "Za dom spremni", Prkačin i Hasanbegović...

(...) u publici.

  • Društvo

  • 10. Apr. 2022  10. Apr. 2022

  • 5

U dvorani "Lora" u Splitu ratni veterani jučer su uzvikivali "Za dom spremni" na obilježavanju 31 godine od osnivanja Devete bojne HOS-a.

U obraćanju u punoj dvorani predsjednik Udruženja Devete bojne Marko Skejo govor je završio usklikom "Za dom spremni", uz učestvovanje publike.

​​Jedan od ratnih komandanata ovog bataljona Mile Ćuk rekao je da su vojnici "ponosno i časno na svojim odorama nosili ambleme sa natpisom `Za dom spremni`", prenose hrvatski mediji.

"Taj sveti pozdrav bi nam danas zabranili. Kod nas katolika postoji više praznika - Uskrs i Božić, Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih veterana, a to je dan onih koji su za dom spremni", rekao je Ćuk​.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik ministra hrvatskih veterana brigadir Matko Raos, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Stipe Čogelja​, županijski načelnik za pitanja boraca Damir Gabrić, predstavnici susjednih gradova i opština, te saborski zastupnici Ante Prkačin i Zlatko Hasanbegović.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...