BABY BOOM U TUZLI: Za mjesec dana rođeno više od 200 beba!

Samo u periodu od 14. do 17.06. u UKC-u Tuzla je rođeno 40 beba, a poroda u proteklom mjesecu je bilo i u privatnom porodilištu u Tuzli.

  • Društvo

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 1

Od 1. juna do 1. jula 2022. godine, u Tuzli su rođene čak 234 bebe. U protekla 24 sata na svijet je došlo 20 beba i to devet dječaka i 11 djevojčica, javljaju lokalni mediji.

Samo u periodu od 14. do 17.06. u UKC-u Tuzla je rođeno 40 beba, a poroda u proteklom mjesecu je bilo i u privatnom porodilištu u Tuzli.

S obzirom na sve veći odlazak mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, pa tako i iz Tuzle i Tuzlanskog kantona, podaci o broju novorođenih beba u proteklom mjesecu, daju nadu za poboljšanje nataliteta.

Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji kanton u Federaciji BiH sa nekoliko izuetno potentnih industrijskih sredina i ova vijest svakako ohrabruje u inaće demografski i politički tmurnom okruženju. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...