Politika
POJAŠNJENJE NERMINA NIKŠIĆA: "Od 1. januara povećanje minimalnih primanja; Uredba je pripremljena i predviđa..."
Prije 17 min0
Ukusni sendviči sa bogatim mesnim okruglicama će vas oduševiti.
Gastro
24. Avg. 2022 24. Avg. 2022
0
Sastojci:
100 gr starog hljeba
4 čehne bijelog luka
800 gr mljevenog mesa
2 jaja
30 gr parmezana
1 luk
50 ml bijelog vina
2 konzerve paradajza
150 gr mozzarelle
12 labli
Priprema:
1. Hljeb ostavite u hladnoj vodi da omekša.
2. Sitno isjeckajte 2 čehne bijelog luka i pomiješajte ga sa mljevenim mesom, jajima i parmezanom.
3. Ocijedite višak vode pa dodajte u meso.
4. Rukama napravite okruglice i stavite ih u tepsiju.
5. Polijte sa malo maslinovog ulja i ostavite u frižideru da odstoje 10 minuta.
6. Stavite u rernu i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.
7. Ostatak bijelog luka isjeckajte i popržite na maslinovom ulju zajedno sa sitno sjeckanim lukom.
8. Uspite paradajz i bijelo vino pa kratko kuhajte.
9. Vratite u tepsiju i pecite još 20 minuta u rerni.
10. Pospite mozzarellom i punite lable.
Prijatno!:)
(Domacica.com)
Politika
POJAŠNJENJE NERMINA NIKŠIĆA: "Od 1. januara povećanje minimalnih primanja; Uredba je pripremljena i predviđa..."
Prije 17 min0
Estrada
BOSANAC TAKMIČARKI GREŠKOM DAO GLAS, A SVI SU JE POHVALILI: "Ovo je nešto najlošije u toku ove emisije što sam ja čuo"
Prije 31 min0
Hronika
PREVRNUO SE "PEUGEOT" SRBIJANSKIH REGISTARSKIH OZNAKA: Završio na krovu u tunelu...
Prije 41 min0
Show
SERGEJ TRIFUNOVIĆ LJUT NA ĐOKOVIĆA, JOKIĆA I DRUGE: “Stvarno, zašto srpske sportistkinje imaju m**a, a srpski sportisti ne??"
Prije 51 min0
Gastro
BOSANSKA KUHINJA NIJE MEĐU 100 NAJBOLJIH U SVIJETU: Jest hrvatska i srpska, jesu "njihove" mantije, ajvar, roštilj...
13. Dec. 20241
Gastro
NAPRAVITE SARAJČICE: Izgledom podsjećaju na baklavu - prave se od istih kora i jednako su hrskave, a iznutra...
13. Dec. 20240
Gastro
U SLUČAJU DA SU RASPRODANI I DA IH BAŠ NIGDJE NE MOŽETE PRONAĆI: Kadaif-rezance napravite kod kuće i to...
12. Dec. 20240
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO, JEFTINO, UKUSNO: Napravite tjesteninu sa tikvicama, limunom i bosiljkom po ovom receptu
14. Dec. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.