Hronika
ISKAZ OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ŽENE U SUSJEDSTVU: "Zgrabio sam kuhinjski nož da se odbranim..."
Prije 22 min0
Može i s ljutim papričicama, ali i bez njih.
Gastro
24. Sep. 2022 24. Sep. 2022
0
Ova je zimnica doista jedna lovačka salata koja je idealna za poslužiti uz kakvo mesno pečenje, a odlično paše i u bezmesnoj varijanti kao preljev za tjesteninu. Pitate se zašto je lovačka?
Pa zato što se za lovce veže ta jedna paradigma kako oni vole ljutu i žestoku hranu, pa ćete tako u literaturi često naići na razne lovačke gulaše, paprikaše i sl. a svi odreda će biti začinjeni kakvi ljutilom, bilo da se radi o papru ili ljutoj papričici.
No, kako ni lovci nisu baš svi isti pa vjerovatno postoje i oni koji baš i ne vole ljuto, tako se i ova lovačka salata može napraviti u mild varijanti bez dodatka ljutih papričica, kako vam srcu drago.
Sastojci::
1 l paradajza
1/2 kg mrkve
3 kg paprike roge
vezica peršinovog lišća
1/2 vrećice (2 žlice) papra (crni, mljeveni)
150 g šećera
2 žlice soli
200 ml ulja
200 ml alkoholnog octa
2 češnja češnjaka, ljute papričice po želji
Priprema:
1. Mrkvu narezanu na kolutiće kuhati u tekućem paradaju 40 minuta.
2. Tada umiješati šećer, sol, peršin, ocat, ulje, papar, feferone, protisnuti češnjak i crvenu papriku rogu rezanu na male trakice.
3. Kuhati uz povremeno miješanje još 20 minuta.
4. Vruću salatu stavljati u vruće staklenke, odmah zatvoriti celofanom i poklopcem.
5. Ohladiti i čuvati na hladnom i mračnom mjestu.
Prijatno!:)
(Recipeci.com)
Hronika
ISKAZ OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ŽENE U SUSJEDSTVU: "Zgrabio sam kuhinjski nož da se odbranim..."
Prije 22 min0
Regija
HOĆE LI SE SUSJEDI PREDOMISLITI: Evo zašto se Hrvatska protivi izgradnji aerodroma u Trebinju
Prije 25 min0
Društvo
SA ZVRKA NA POPARU: Čeka li nas kokuzna budućnost bez bureka, zeljanice, sirnice?!
Prije 30 min0
Politika
MIT O MINIMALNOJ PLATI OD 1.000 KM I NARATIV O VLASTI KOJA RADI ZA SVOJE GRAĐANE: Pogledajte svoje i plate državnih poslanika i ministara i sve će vam biti jasno...
Prije 34 min0
Gastro
PROKULICE PUNE VITAMINA: Napravite izvrsno varivo po ovom receptu, gdje dolazi do spoja...
29. Nov. 20240
Gastro
JELA OD RIBE MOGU BITI NEZGODNA ZA PRIPREMU: Ukoliko je duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u...
30. Nov. 20240
Gastro
NAPRAVITE PILETINU U KREMASTOM UMAKU: Tikka masala klasik, jedno od najpopularnijih indijskih jela
01. Dec. 20240
Gastro
BOLJI NEGO IZ PEKARE: Ovaj recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
Prije 10h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.