Evropa
OGLASIO SE UKRAJINSKI PREDSJEDNIK: Sinoć su Ukrajinu napala 103 drona iranske proizvodnje koji su sadržavali...
Prije 22 min0
Pripremiti luk za kiseljenje možete na različite načine.
Gastro
10. Jan. 2023 10. Jan. 2023
0
Dakle, možete ga rezati na kolutove ili trakice, kako više volite, a možete koristiti i bijeli te ljubičasti luk, a ne samo crveni, piše thekitchn.com.
Prilikom kiseljenja, luku dodajte omiljene začine.
Potrebni sastojci: 1 srednja glavica luka, pola kašičice šećera, pola kašičice soli, 3/4 šoljice rižinog, bijelog ili jabukovog sirćeta.
Arome po izboru: jedno česno bijelog luka, pet zrna bibera, tri male grnčice majčine dušice, jedan mali sušeni čili.
Postupak pripreme:
Luk narežite na kriške. Prokuhajte do tri šoljice vode. Ogulite i prepolovite bijeli luk.
Otopite šećer i so na način da u teglu u kojoj ćete čuvati luk dodate šećer, so, sirće i začine. Pomiješajte da se otopi.
Luk stavite u cjedilo i prelijte kipućom vodom te pustite da se ocijedi.
Luk stavite u teglu i nježno promiješajte. Ostavite nekoliko sati da odstoji i spreman je za korištenje.
Najbolje potrošiti u prvih sedam dana iako može trajati i nekoliko sedmica.
Bezbroj je jela kojima možete dodati ukiseljeni luk. Odličan je u sendvičima, mesnim jelima, salatama, jelima s grahom...
Evropa
OGLASIO SE UKRAJINSKI PREDSJEDNIK: Sinoć su Ukrajinu napala 103 drona iranske proizvodnje koji su sadržavali...
Prije 22 min0
Politika
TAKO TVRDI RADOVAN VIŠKOVIĆ: "RS je vječna i vječno će slaviti 9. januar"
Prije 41 min0
Hronika
STRAVIČNA NESREĆA U MAKEDONIJI: Cijela porodica poginula, dijete (5) preživjelo grčevito se držeći za granu drveta (VIDEO)
Prije 45 min0
Šareni svijet
DOK SE DRUGI DIO PLANETE SMRZAVA: Australiju pogodio vreli talas, temperature i do 45 stepeni
Prije 54 min0
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
03. Jan. 20250
Gastro
SLATKA JE, SLASNA JE, GOTOVO NEODOLJIVA: Ovu hranu najviše jedemo za praznike a uopšte nije zdrava
03. Jan. 20250
Gastro
ŠTO JEST – JEST: Vrijeme je za fildžan burek, na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
04. Jan. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite salatu… (VIDEO)
Prije 7h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.