LIJEPE SLIKE IZ MOSTARA: Fejićeva ulica zasjala posebnim sjajem za ramazan (FOTO)

Ramazan je najvažniji mjesec za muslimane širom svijeta, pa i za one koji stoljećima žive u Bosni i Hercegovini i čuvaju ramazansku tradiciju.

  • Društvo

  • 22. Mar. 2023  

  • 0

Širom Bosne i Hercegovine večeras je na poseban način obilježen dolazak za muslimane svetog mjeseca ramazana.

U Mostaru je dolazak ramazana obilježen i postavljanjem posebne rasvjete u Fejićevoj ulici, navodi Bljesak.info.

Navedena ulica osvijetljena je rasvjetom iznad same šetnice dužinom cijele ulice, što u večernjim satima ulici daje poseban sjaj.

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, zalaskom sunca u srijedu, 22. marta, nastupa mjesec ramazan i tada će se klanjati prva teravija, dok će prvi dan posta biti u četvrtak, 23. marta. Nakon mjeseca posta muslimani dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika, a bajram-namaz je u petak, 21. aprila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...