OŠTRE PORUKE SA PROTESTA "SRBIJA PROTIV NASILJA": "Ako RTS ne može da radi svoj posao – neka se sklone"

„Ako je naše pravo da znamo sve o mitingu SNS-a ili protestima u Francuskoj, zašto nije naše pravo da znamo sve i o protestima ‘Srbija protiv nasilja’...

  • Regija

  • 22. Jul. 2023  22. Jul. 2023

  • 0

Novinar Smiljan Banjac zatražio je na početku protesta "Srbija protiv nasilja" ostavke rukovodstva RTS-a i podsjetio je na brojne teme o kojima se ne mogu čuti ni vidjeti na Javnom servisu.

„Svaka nedelja iza nas nas podseća zašto izlazimo na prestoničke ulice i na ulice širom gradova Srbije i zašto ne odustajemo. Zašto večeras idemo ispred zgrade RTS-a? Idemo tamo jer je RTS Javni servis koji plaćamo svi mi. Tražimo da postupe odgovorno i da poštuju zakone ove zemlje. Od RTS-a tražimo da radi svoj posao, jer ih za to plaćamo“, istakao je Banjac.

Konstatuje da RTS ne izvještava profesionalno o protestima koji se održavaju u Beogradu.

„Ako je naše pravo da znamo sve o mitingu SNS-a ili protestima u Francuskoj, zašto nije naše pravo da znamo sve i o protestima ‘Srbija protiv nasilja’ i zahtevima građana. Zašto nemamo pravo da znamo sve o nasilju koje je ovde postalo sasvim normalno? Ćuti se na nasilje u porodici, radnim mestima, školama, javnom mestu, na poslu, a ćuti se i na promovisanju nasilja na televizijama sa nacionalnim frekvencijama“, kazao je u govoru Banjac.

On je podsjetio na brojne teme o kojima se na Javnom servisu ne može vidjeti ništa, kao i na promovisanje nasilja od ostalih televizija.

„Zato idemo večeras zajedno da ih pitamo sva ova ‘zašto’? Ako Javni servis ne može da radi svoj posao – neka se sklone. Zato tražimo smenu rukovodstva Radio televizije Srbije“, poručio je Banjac, prenosi Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...