SVEVREMENSKI KLASIK: Jednostavna za pripremu, okrepljujuća i hranjiva, izuzetno ukusna, ova supa...

(...) idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

  • Gastro

  • 25. Avg. 2023  25. Avg. 2023

  • 0

Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik - jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva.

Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Sastojci: 

Supa:

500 gr piletine s kostima

3 mrkve

½ korijena celera

3 korijena peršuna (s lišćem)

prstohvat slatke paprike

1 glavica luka

1 svežanj peršuna

Griz noklice:

1 jaje

2 prstohvata soli

4 kašike ulja

6 kašika griza

Priprema:

Supa:

1. Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i pobiberite i počnite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.

2. Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.

3. Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo i procijedite supu.

Griz noklice:

4. Napravite noklice. Pjenjačom umutite jaje i so. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.

5. Pomoću kašičice, pripremljene noklice stavljajte u supu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.

6. Supu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...