Estrada
NAKON NASTUPA ZA NOVU GODINU U SARAJEVU: Severina otputovala na egzotične Maldive, otkrila i ko joj pravi društvo
Prije 13 min0
Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri...
Gastro
22. Okt. 2023
0
Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.
Zagrijte maslinovo ulje i pola (od 25 g) maslaca u velikom gusanom loncu.
Začinite piletinu i pržite ju otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Stavite piletinu sa strane.
U tavi otopite preostali maslac pa dodajte luk i pržite otprilike pet minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite ga otprilike minutu pa ubacite gljive i pirjajte dvije minute. Ulijte crveno vino.
Umiješajte koncentrat rajčice, pustite da zakuha pa smanjite vatru na pet minuta. Dodajte timijan i zalijte pilećim temeljcem.
Ubacite piletinu, zaklopite i krčkajte na slaboj vatri sat vremena dok piletina dosta ne omekša.
Piletinu izvadite iz lonca. Umak ostavite da vrije desetak minuta dok ne postane poput sirupa, a okusi se ne prožmu. Vratite piletinu i poslužite uz prilog po izboru, a po želji jelo možete posipati i nasjeckanim peršinom.
Estrada
NAKON NASTUPA ZA NOVU GODINU U SARAJEVU: Severina otputovala na egzotične Maldive, otkrila i ko joj pravi društvo
Prije 13 min0
Mini market
NEZAPAMĆEN SKANDAL U BiH: Ovo su imena bankara protiv kojih je podignuta optužnica...
Prije 16 min0
Show
SLAVNI GLUMAC U PROBLEMIMA: Sa bivšom se spori oko bogatstva vrijednog 250 miliona dolara, a već je našao novu djevojku...
Prije 17 min0
Hronika
TRAGEDIJA U HERCEGOVINI: Nakon teške saobraćajne nesreće preminuo maloljetnik...
Prije 20 min0
Gastro
RECEPT STARI, UVIJEK PALI: Napravite hurmašice prema tradicionalnoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
14. Jan. 20250
Gastro
NAPRAVITE ČORBU S BROKULOM I SIROM: Kremasta, topla, zasitna i vole je svi, pa čak i oni...
14. Jan. 20250
Gastro
DOVOLJNA JE SAMO JEDNA JABUKA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
15. Jan. 20250
Gastro
ZOVE SE HOLANDEZ: Mnogi će kazati da od majoneze ništa ne može biti bolje, ali pričekajte da probate ovaj umak
13. Jan. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.