JEDNOSTAVNO, BRZO I UKUSNO: Danas za ručak napravite pečenu piletinu u povrću

Donosimo vam recept

  • Gastro

  • 31. Okt. 2023  

  • 0

Krompire, mrkvu i tikvice oljuštiti i isjeći na kolutove (tikvice na deblje kolutove, a krompir na tanje). Crni luk također isjeći.

U pleh sipati malo maslinovog ulja i povrće, začiniti vegetom, malo posoliti i izmiješati.

Odvojiti batake od karabataka, odstraniti kožicu i utrljati na svaki komad mesa malo vegete i soli.

Meso poređati u pleh sa povrćem. 

Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 60 minuta.

U ovaj recept možete dodati i paradajz, papriku ili bilo koje drugo povrće koje volite. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...