OMILJENA ZIMSKA POSLASTICA: Jeste li probali sutlijaš sa pečenim šljivama?

Donosimo recept...

  • Gastro

  • 04. Dec. 2023  

  • 0

Sastojci:

185 gr pirinča

700 ml mlijeka

prstohvat soli

izrendana korica od pola limuna

1 štapić vanile

2 kašike meda

2 kašike grčkog jogurta

15 šljiva

Priprema:

Pirinač operite pod mlazom hladne vode, pa dodajte u posudu u koju ste već stavili mlikeko (470 ml), so, vaniliu i limunovu koru. Pustite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok pirinač ne upije mlijeko i postane kremasta masa.

Kada je pirinač kuvan, dodajte med i jogurt, pa dobro promiješajte. Pokrijte i stavite sa strane dok pripremate šljive, piše N1info.rs.

U vatrostalnu posudu stavite svježe šljive bez koštice (15-ak komada), te im dodajte 100 ml vode i malo cimeta. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15-ak minuta.

Pirinču dodajte ostatak mlikeka (230 ml), neka bude mlako. Dobro promiješajte, pa sutlijaš poslužite u posudicama sa pečenim šljivama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...