Zdravlje
ALARMANTNA SMRTNOST OD JEDNOG TIPA RAKA U EVROPSKOJ ZEMLJI, STRUČNJACI: "Skoro pola slučajeva može se spriječiti, pazite na 3 stvari!"
Prije 8 min0
Povrtne lazanje sa ukusnim sirevima.
Gastro
14. Dec. 2023 14. Dec. 2023
0
Sastojci:
2 šolje tikve izrezane na kockice
1 patlidžan izrezan na kolutove
5 paradajza
500 gr ricotta sira
250 gr feta sira
2/3 šolje pesta
2 jaja
1 konzerva paradajz sosa
1 1/3 šolje mozzarella sira
1 šolja parmezana
Priprema:
1. Tikvu stavite na namašćenu tepsiju i pecite u reni zagrijanoj na 180 stepeni pola sata.
2. Propržite patlidžan i ispecite paradajz u rerni 10 do 15 minuta dok ne omekša.
3. U posudi pomiješajte ricotta sir, feta sir, pesto, jaja, so i biber.
4. U smjesu umiješajte tikvu.
5. Tjesteninu kuhajte nekoliko minuta u ključaloj vodi pa poredajte jedan sloj u tepsiju.
6. Na nju poredajte patlidžan i smjesu od sira.
7. Poredajte pečeni paradajz i smjesu od sira pa redajte dok ne potrošite sastojke.
8. Zalijte paradajz sosom i pospite sa mozzarellom i permezanom.
9. Pecite u rerni 30 do 40 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.
Prijatno!:)
Zdravlje
ALARMANTNA SMRTNOST OD JEDNOG TIPA RAKA U EVROPSKOJ ZEMLJI, STRUČNJACI: "Skoro pola slučajeva može se spriječiti, pazite na 3 stvari!"
Prije 8 min0
Svijet
ON JE TRUMPOV IZBOR ZA DRŽAVNOG SEKRETARA: "Rat u Ukrajini mora biti završen!"
Prije 19 min0
Svijet
NETANYAHU TRAŽI JOŠ NEKOLIKO SATI ZA FINALIZIRANJE DOGOVORA: "Neriješena pitanja ostaju u Gazi"
Prije 20 min0
Mini market
ČOVIĆEV MEDIJSKI JASTREB NE ODUSTAJE: "Ne pada mi na pamet povlačiti svoju kandidaturu za...!"
Prije 29 min0
Gastro
RECEPT STARI, UVIJEK PALI: Napravite hurmašice prema tradicionalnoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
14. Jan. 20250
Gastro
JEFTINO, BRZO, A NEVJEROVATNO UKUSNO: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad napravite zelenu salatu… (VIDEO)
13. Jan. 20250
Gastro
NAPRAVITE ČORBU S BROKULOM I SIROM: Kremasta, topla, zasitna i vole je svi, pa čak i oni...
14. Jan. 20250
Gastro
ZOVE SE HOLANDEZ: Mnogi će kazati da od majoneze ništa ne može biti bolje, ali pričekajte da probate ovaj umak
13. Jan. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.