ODUŠEVIT ĆE I ONE NAJIZBIRLJIVIJE: Napravite vegetarijanske lazanje sa četiri vrste sira

Povrtne lazanje sa ukusnim sirevima.

  • Gastro

  • 14. Dec. 2023  14. Dec. 2023

  • 0

Sastojci: 

2 šolje tikve izrezane na kockice

1 patlidžan izrezan na kolutove

5 paradajza

500 gr ricotta sira

250 gr feta sira

2/3 šolje pesta

2 jaja

1 konzerva paradajz sosa

1 1/3 šolje mozzarella sira

1 šolja parmezana

Priprema:

1. Tikvu stavite na namašćenu tepsiju i pecite u reni zagrijanoj na 180 stepeni pola sata.

2. Propržite patlidžan i ispecite paradajz u rerni 10 do 15 minuta dok ne omekša.

3. U posudi pomiješajte ricotta sir, feta sir, pesto, jaja, so i biber.

4. U smjesu umiješajte tikvu.

5. Tjesteninu kuhajte nekoliko minuta u ključaloj vodi pa poredajte jedan sloj u tepsiju.

6. Na nju poredajte patlidžan i smjesu od sira.

7. Poredajte pečeni paradajz i smjesu od sira pa redajte dok ne potrošite sastojke.

8. Zalijte paradajz sosom i pospite sa mozzarellom i permezanom.

9. Pecite u rerni 30 do 40 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju.  

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...