OVO JE UBICA KOJI JE SIJAO SMRT U ŠKOLI: Otkriveno šta je uoči masakra objavio na društvenim mrežama, pretragom škole pronađeno je...

Ono što se za sada zna je da je mladi ubica bio naoružan puškom sačmaricom i pištoljem malog kalibra.

  • Hronika

  • 05. Jan. 2024  

  • 3

Napadač koji je pucao u srednjoj školi Perry u američkoj državi Iowi je Dylan Butler, 17-godišnji učenik te škole.

U bezumnom napadu koji se rano ujutro, oko 7:40 po lokalnom vremenu, dogodio u mirnom gradiću Perryju, ubijen je učenik šestog razreda te škole, a još je petero osoba ozlijeđeno, među kojima četiri učenika i školski upravitelj. Svi ozlijeđeni prebačeni su u obližnje bolnice.

Mitch Mortvedt, pomoćnik direktora Odjela za kriminalističke istrage Iowe, kazao je da je jedna od ozlijeđenih žrtava u teškom stanju, no da ima ozljede koje nisu opasne po život.

Šta je navelo 17-godišnjeg učenika da to jutro, prije početka nastave, dođe i zapuca po školi, trebala bi pokazati istraga. A baš to što je svoj suludi naum odlučio sprovesti u djelo tako rano, prije nego što je većina učenika došla u školu i tek ih je nekolicina doručkovala u trpezariji, bilo je presudno da žrtava ne bude i mnogo više.

Ono što se za sada zna je da je mladi ubica bio naoružan puškom sačmaricom i pištoljem malog kalibra, rekao je Mitch Mortvedt i dodao kako se čini da je Butler djelovao sam.

Who is Iowa school shooting suspect Dylan Butler?

U vrijeme ubistva, na TikToku je objavio video sebe uz natpis ‘a sada čekamo‘. Video je u međuvremenu uklonjen s mreže.

Dylana Butlera su policajci na kraju pronašli mrtvog s ozlijedama iz vatrenog oružja koje je sam sebi  nanio.

U pretrazi škole naknadno je otkrivena improvizirana eksplozivna naprava koju su pirotehničari deaktivirali.

Pucnjava se dogodila prvog dana proljetnog semestra.

Gradić Perry s otprilike 7.900 stanovnika, nalazi se oko 64 kilometara sjeverozapadno od Des Moinesa, glavnog grada savezne države Iowe.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...