NAPRAVITE PROMJENU: Probajte baklavu sa keksom i orasima, evo recepta...

Većinu sastojaka sigurno već imate u svom hladnjaku...

  • Gastro

  • 29. Jan. 2024  

  • 0

Danas pravimo nešto drugačiju baklavu od one na koju smo navikli probati u našim domovima i lokalnim slastičarnicama, ali zasigurno ništa manje ukusnu. 

Potrebno je:

- tanke kore
- 3 jaja
- 30 ml ulja
- 200 gr keksa
- 150 gr mljevenih oraha
- 50 ml jogurta
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 400 ml vode

Priprema:

U šerpu sipati 400 gr šećera, dodati vodu i sećer, limun, kao i vanilin šećer i kuvati 5-6 minuta da se stvori sirup. Potom ohladiti.

U činiju žicom umutiti jaja, dodati šećer, po želji dodati pola ulja, jogurt, keks, orahe i sve izjednačiti.

Koru raširiti, premazati uljem pa dodati drugu koru i nju premazati, a u dno dodati fil i rasporediti po širini, a potom uviti u rolnicu.

Redati u podmazanu tepsiju. Isjeći na manje rolnice po želji i premazati uljem.

Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lijepo porumeni. Preliti sa sirupom, ostaviti da upije i ohladi se.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...