DRAMA NA NEBU: Srušio se ruski vojni helikopter, olupina pronađena u...

Nisu objavili ikakve informacije o statusu članova posade.

  • Svijet

  • 05. Feb. 2024  

  • 0

Helikopter Mi-8 koji pripada ruskom ministarstvu za vanredne situacije srušio se u jezero u sjevernoj Kareliji s tri člana posade, saopćilo je u ponedjeljak ministarstvo, dodajući da je podvodna potraga u toku.

“Helikopter je bio na trenažnom letu”, objavilo je ministarstvo u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. “Helikopterom je upravljala iskusna posada s tisućama sati leta”, dodaje se.

Olupina helikoptera, koji je nestalo s radara kasno u nedjelju, pronađena je 11 kilometara od obale jezera Onega, drugog najvećeg jezera u Europi, u Kareliji, na dubini od 50 metara.

Ministarstvo je saopćilo da su u potragu uključeni ronioci i podvodno vozilo na daljinsko upravljanje. Nisu objavili ikakve informacije o statusu članova posade.

Regija Karelija podijeljena je na dva dijela: finsku regiju Kareliju i rusku Republiku Kareliju u sjeverozapadnom dijelu Rusije, između Bijelog i Baltičkog mora, gdje se helikopter srušio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...