Hronika
CRNO JUTRO NA JADRANSKOJ MAGISTRALI: Teška prometna nesreća, na licu mjesta poginule...
Prije 28 min0
(...) suhim mesom i sirom.
Gastro
09. Mar. 2024 09. Mar. 2024
0
Ove kiflice sa suhim mesom i sirom brzo su gotove.
Jer ne "traže" da se tijesto "diže", već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice.
Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.
Tijesto:
300 gr glatkog brašna
12 gr praška za pecivo
1 kašičica soli
60 mlcmlijeka
60 ml ulja
140 gr jogurta
1 bjelance
Nadjev:
100 gr naribanog sira
100 gr suhog mesa
Premazivanje:
1 žumance
sjemenke po izboru
Priprema:
Tijesto:
1. Sjedinite sastojke
U većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt, mlijeko, ulje i bjelance. Miješajte dok se sastojci ne povežu.
2. Umijesite tijesto
Ručno umijesite tijesto, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite s gornje strane i razvaljajte u krug. Zagrijte rernu na 200 stupeni.
3. Podijelite tijesto
Tijesto razdijelite na 16 jednakih dijelova.
Nadjev:
4. Nadjenite kiflice
Na svaki komad tijesta, na širi dio, stavite malo sira i suhog mesa i zarolajte u kiflicu koju ćete staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostalim tijestom i sastojcima.
Premazivanje:
5. Pospite sjemenkama
Istucite žumance i njime premažite kiflice. Pospite sjemenkama po izboru i ubacite u zagrijanu rernu.
6. Pecite
Pecite 20-ak minuta dok kiflice ne porumene.
Prijatno!:)
Hronika
CRNO JUTRO NA JADRANSKOJ MAGISTRALI: Teška prometna nesreća, na licu mjesta poginule...
Prije 28 min0
Sport
NAKON DRAME U PET SETOVA: Damir Džumhur ispao s Australian Opena, bolji je bio...
Prije 40 min0
Mini market
VUKANOVIĆ NAJAVLJUJE: Dodikov "univerzalac" bi se uskoro mogao pridružiti Nenadu Nešiću u zatvoru u Vojkovićima...
Prije 51 min0
Regija
SVJETSKE AGENCIJE PIŠU O IZBORIMA U HRVATSKOJ: Pobijedio je političar kojeg uspoređuju s...
Prije 1h0
Gastro
ŠOK U NJEMAČKOJ: Sud zabranio prodaju Dubai čokolade!
10. Jan. 20250
Gastro
MOGU BITI U SLATKOJ I SLANOJ VERZIJI, OVO JE RECEPT ZA POSLASTICU: Fini mafini sa jabukama i orasima, savršen su izbor za...
11. Jan. 20250
Gastro
I NEKA SVAKI, PA TAKO I OVAJ, DAN LIJEPO POČNE: Napravite izvrsne krofne po ovom receptu, naprosto moraju dobro ispasti
12. Jan. 20250
Gastro
JEFTINO, BRZO, A NEVJEROVATNO UKUSNO: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad napravite zelenu salatu… (VIDEO)
Prije 1h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.