ZASLADITE SE NAKON IFTARA: Tulumbe po receptu koji uspijeva svima

Ovaj recept za tulumbe je toliko jednostavan da uspijeva svima.

  • Gastro

  • 01. Apr. 2024  

  • 0

Baklave, hurmašice i tulumbe tradicionalni su kolači u Bosni i Hercegovini, a vuku porijeklo iz Turske.

Ukusni kolači omiljena su poslastica mnogim ljudima, ali ne mogu uspjeti svakome i mnogi griješe u pripremi.

Ovaj recept za tulumbe je toliko jednostavan da uspijeva svima.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 kaščica praška za pecivo
  • 1 kaščica soli
  • 5 jaja
  • 400 ml vode
  • 150 ml ulja

Za sirup/preljev:

  • 1l vode
  • 700 g šećera

Priprema:

Prokuhajte šećer u vodi pa ohladite. Prokuhajte vodu, ulje i sol, a u drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. U vrelu vodu dodajte brašno i miješajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

U ohlađeno tijesto dodajte jaja i dobro izmiješajte.

Pomoću slastičarske šprice ili kalupa oblikujte tulumbe i pržite u ulju dok ne pozlate te izvadite da se ocijede. Zatim ih stavite u sirup i prelijte da ga dobro upiju, a poslužite ih ohlađene.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...