PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŽENE IZ AUSTRALIJE: Porodici bivšeg muža za ručak servirala otrovne gljive, troje umrlo

Navodno je na kobni ručak pozvala i bivšeg supruga, ali se on nije odazvao

  • Šareni svijet

  • 22. Apr. 2024  

  • 0

Prošle godine se u Australiji zbio neobičan slučaj trovanja tijekom obiteljskog ručka, pri čemu je život izgubilo troje ljudi. Na ručku kojeg je servirala Erin Patterson, pri čemu je poslužila i jelo s gljivama, bili su Gail i Don Patterson, roditelji bivšeg Erininog supruga, njegova teta Gail Patterson, Heather Wilkinson i njen suprug Ian.

Patterson (49) je sada optužena za tri ubojstva i više pokušaja ubojstva, a mogla bi u pritvoru provesti 15 mjeseci prije nego krene saslušanje. Ona tvrdi da je nevina. U optužnici je navedeno da je u tri navrata 2021. i 2022. pokušala ubiti svog tadašnjeg supruga.

Navodno je na kobni ručak pozvala i bivšeg supruga, ali se on nije odazvao. Svo četvero odraslih gostiju je 30. srpnja prevezeno u bolnicu zbog teške bolesti. Unutar nekoliko dana umrli su supružnici Patterson, oboje u dobi od 70 godina, i Heather Wilkinson (66). Ian Wilkinson se oporavio nakon dva mjeseca liječenja. Erin Patterson je također nakon ručka imala bolove u želucu te je prevezena u bolnicu. 

Patterson kaže da su joj u bolnici dali fiziološku otopinu i lijekove protiv oštećenja jetre. Tvrdi da je gostima tijekom ručka poslužila goveđu pitu u koju je stavila mješavinu šampinjona iz supermarketa i suhe gljive koje je nabavila u azijskoj trgovini nekoliko mjeseci ranije.  

"Strašno mi je pomisliti da su zbog tih gljiva umrli moji voljeni. Moram ponoviti, nisam imala apsolutno nikakav razlog da povrijedim te ljude, koje sam voljela. Gail je bila mama koju nisam imala, moja djeca su izgubila baku. Nikad nisam upoznala bolje ljude. Shrvana sam što ih više nema", navela je Erin Patterson u kolovozu prošle godine, a prenosi BBC

Ovaj slučaj privukao je nacionalnu pozornost, zbunio policiju i uznemirio lokalnu zajednicu. Neobična priča započela je kada su se Gail i Don Patterson zaustavili na ručku s unucima kod svoje bivše snahe Erin Patterson. S njima su bili Wilkinsoni - Gailina sestra Heather i njezin suprug Ian.  

Međutim, to nije bio običan ručak. Nekoliko sati nakon obroka, svi gosti odvezli su se u lokalnu bolnicu s probavnim smetnjama, a troje njih je ubrzo preminulo. Policija kaže kako vjeruje da su pojeli zelene pupavke, vrlo otrovne i često smrtonosne gljive. Začudo, Erin i njezino dvoje djece nisu imali ozbiljnijih zdravstvenih problema. Policija navodi da su oba djeteta pojela drukčiji obrok. 

Patterson se nalazi u pritvoru u ženskom zatvoru Dame Phyllis Frost Centre. Danas se pojavila putem video prijenosa na kratkom saslušanju na sudu Latrobe Valley u Morwellu, piše The Guardian

49-godišnjakinja je kazala kako ne želi da se slučaj prebaci na sud u Melbourneu kako bi se ubrzao proces i da želi saslušanje u Morwellu, bez obzira na moguća odgađanja. To znači da bi Patterson mogla u pritvoru provesti 15 mjeseci prije početka suđenja. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...