LEGENDARNI MUZIČAR MUHAREM SERBEZOVSKI: "Ja ne gubim nadu da ću...!"

"Želio sam da publiku značajnije upoznam i sa mojim aktivnostima vezanim za književni rad", kaže Muharem Serbezovski.

  • Kultura

  • 22. Apr. 2024  

  • 0

Na ovogodišnjem 35. Internacionalnom sajmu knjige i učila Muharem Serbezovski predstavio je svoje dvije knjige “Cigani i ljudska prava” i “Šareni dijamanti”.

"Želio sam da publiku značajnije upoznam i sa mojim aktivnostima vezanim za književni rad", kaže Muharem Serbezovski.

"Izložio sam 2.000 komada svojih knjiga i sve sam ih, dan prije zatvaranja sajma, rasprodao. Znak je to da sam, sem u estradnim, i u književnim vodama ostavio značajan trag. Naravno, nisam zaboravio ni one koji vole moj pjesmu. Uskoro na tržište izbacujem njih dvije “Za venčanim stolom 2” i “Ramo, Ramo 2”. Ranije verzije su bile indirektne a sada ih predstavljam kao direktne. Izvođač jedne od ovih je napustio ovaj svijet. Ja, kao izvođač ove druge spremam se na put do njega. Da li ćemo se sresti u raju i paklu to ne znam", kazao je Serbezovski. 

Na sajamskom štandu “Lijepa riječ” iz Tuzle sreo se sa Ibrahimom Spahićem, predsjednikom Programskog savjeta sajma knjige sa kojim je evocirao uspomene na njihov prvi susret.

Muharem Serbezovski i Ibrahim SpahićFoto: E. MURAČEVIĆ

Neizmjerno sam zahvalan Ibrahimu Spahiću, nastavlja Muharem Serbezovski. On me upozno sa nekim izdavačima koji su moje knjige preveli na Njemački, Italijanski, Švedski…

Nije odolio a da mu na uho ne otpjeva i jednu od svojih pjesama.

"Ja ne gubim nadu da ću jednog dana kao autentični predstavnik Roma dobiti Nobelovu nagradu za književnost", kaže Muharem Serbezovski. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...