SNSD-ov MILORAD KOJIĆ IZBACIO SALVE BIJESA I ŠOVINIZMA: "Rezolucija o Srebrenici - muslimanski projekat osmišljen kako bi se u pitanje doveo legitimitet RS"

Sada, kaže Kojić, svjesno pokušavaju da bude usvojena u Generalnoj skupštini gdje većina donosi odluke.

  • Politika

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 2

"Apsurd i klasična 'podvala'. To je najavljena rezolucija o Srebrenici. Muslimanski projekat osmišljen kako bi se u pitanje doveo legitimitet Republike Srpske u njenom današnjem obliku pa i obilježi srpski narod ma gdje on živio", kaže za ATV Milorad Kojić.

"Ne treba zaboraviti ni pokušaje da se kroz Vijeće sigurnosti progura rezolucija što Rusi nisu dozvolili ulažući veto". Sada, kaže Kojić, svjesno pokušavaju da bude usvojena u Generalnoj skupštini gdje većina donosi odluke.

"Sada traže mehanizme kroz Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija i to još uvijek nije dogovoreno o načinu glasanja. Oni sada hoće da za rezoluciju bude nadpolovična većina ukupnih članica Generalne skupštine da usvoje jednu takvu rezoluciju. Dakle ako je to toliko benigno kako oni pričaju i ako neće okvlifikovati srpski narod zašto gurate tu priču", kaže Milorad Kojić, zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...