TRAŽI SE ĆELIJA VIŠE: Sarajevski pritvor premal da primi sve uhapšene u današnjoj akciji, pa će dio njih prenoćiti u zeničkom!

U akciji su uhapšene brojni visokorangirani članovi policije, uključujući i direktora Federalne uprave policije Vahidina Munjića. Također, uhapšena je i influenserica Adna Helić.

  • Vijesti

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 0

Nakon što su u današnjoj akciji SIPA-e i kantonalnih MUP-ova uhapšene 23 osobe, određeni broj se iz Sarajeva prebacuje u prostorije za zadržavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, prenosi Klix.ba.

Zbog manjka kapaciteta u Sarajevu, pojedini uhapšeni u ovoj akciji već se prebacuju u Zenicu gdje će ostati do odluke Tužilaštva Bosne i Hercegovine pod čijom se nadležnošću vodi ova velika akcija.

U akciji su uhapšene brojni visokorangirani članovi policije, uključujući i direktora Federalne uprave policije Vahidina Munjića. Također, uhapšena je i influenserica Adna Helić.

Na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata, motornih vozila, te prostora pravnih subjekata. Pronađena je i izuzeta značajna količina predmeta od interesa traženih Naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

Akcija je sprovedena i u drugim kantonima te je u okviru nje priveden i direktor Kantonalne bolnice Zenica Tarik Zulović. Kako je ranije pisao Klix.ba, akcija bi se trebala u narednim danima nastaviti i na području drugog bosanskohercegovačkog entiteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...