PRIJATELJI STARI, GDJE STE: Aleksandar Vučić ne odustaje, skupa sa Vasilijem Nebenzjom protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici…

Ruski igrač na Balkanu u akciji.

  • Regija

  • 23. Apr. 2024  

  • 1

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u New Yorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN-u Vasilijem Nebenzjom.

- Sa predstavnikom Ruske Federacije pri UN-u Vasilijem Nebenzjom razgovarao sam o aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija suočava zbog nametanja rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN i zamolio ga da, i ovoga puta, podrži poziciji naše zemlje prilikom odlučivanja u UN-u.

Ambasadoru Nebenzji sam zahvalio na dosljednom stavu Rusije u pogledu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, pokazanom i tokom današnje sjednice SB UN-a. Još jednom sam ukazao na odlučnost naše zemlje da se svim političkim sredstvima suprotstavi presedanima koji podrazumijevaju nepoštovanje međunarodnog javnog prava i postignutih dogovora, kao i samovoljno i selektivno određivanje prava i istine, poručio je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...