Estrada
USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE: Isplivao snimak kako se Venko Filipče i Zoran Zaev vesele u Dubaiju uz Harisa Džinovića (VIDEO)
04. Nov. 20240
Ukoliko želite da isprobate recept po kojem je pjevač pravio ovaj prepoznatljivi i veoma ukusni specijalitet pogledajte šta vam je potrebno, a onda prionite na posao i vrlo brzo će ukusni zalogaji biti pred vama.
Gastro
24. Apr. 2024
0
Haris Džinović poznat je po tome da je veliki gurman i nije krio da je on često u kući spremao ukusne obroke, a jedan od omiljenih mu je bio i burek, koji je čak pravio u jednoj emisiji.
Ukoliko želite da isprobate recept po kojem je pjevač pravio ovaj prepoznatljivi i veoma ukusni specijalitet pogledajte šta vam je potrebno, a onda prionite na posao i vrlo brzo će ukusni zalogaji biti pred vama.
Sastojci:600g junećeg mljevenog mesa
100g juneće mljevene masnoće
2 glavice crnog luka
300 g krompira
500 g kora za pitu (tankih)
50 ml ulja
50 ml vode
So po ukusu
Biber po ukusu
Preljev:
200 g milerama
200 g grčkog jogurta
3 čehna bijelg luka
Priprema:
Luk očistite i sitno isjeckajte. Krompir isjecite na kockice, pa dodajte mljevenom mesu koje ste pomiješali sa masnoćom. Potom dodajte začine, malo vode i dobro umjesite da se sve sjedini.
Sljedeći korak je filovanje kora i slaganje u pleh u kojem ćete peći burek, a koji ste prethodno dobro podmazali. Pripremljenu smjesu stavite na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smjesa iz posude. Poredane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.
Za preljev je potrebno da se isjecka bijeli luk, doda se grčki jogurt i mileram, izmješa i to se dodajte preko bureka kad ga poslužite. Možete njime premazati cijeli burek ili ostaviti sa strane da svako stavi sebi u tanjir koliko želi preljeva.
Estrada
USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE: Isplivao snimak kako se Venko Filipče i Zoran Zaev vesele u Dubaiju uz Harisa Džinovića (VIDEO)
04. Nov. 20240
Estrada
"DUBOKO SAM POTRESEN TRAGEDIJOM U NOVOM SADU": Haris Džinović otkazao koncert u Osijeku
02. Nov. 20240
Estrada
VELIKA ISPOVIJEST HARISA DŽINOVIĆA O RAZVODU: "Plačem po 300 kilometara dok vozim"
25. Okt. 20240
Estrada
HARIS DŽINOVIĆ PROGOVORIO O MELINI: "Napravila je 15 pita u životu, nikada mi nije pomogla"
13. Okt. 20240
Mini market
HARIS ZAHIRAGIĆ ŽESTOKO SE OBRAČUNAO SA LIDEROM NIP-a: "Konakoviću Wikipedia više nije izvor informacija, sada je to srpski Telegraf"
Prije 16 min0
Evropa
PANIKA U LONDONU: Pronađeno nekoliko sumnjivih paketa, evakuisan dio aerodroma, željezničke i autobuske stanice...
Prije 22 min0
Svijet
SVE SE BRZO RASPALO: Siromašne zemlje bijesne, izjurile s pregovora o klimatskim promjenama
Prije 25 min0
Regija
UTAMNIČENI MINISTAR VESIĆ ZAPOČEO ŠTRAJK GLAĐU: "Pustili su ga niz vodu kao Velju Nevolju..."
Prije 28 min0
Gastro
OSCAR ZA SIREVE: Tri bosanskohercegovačka čuvena proizvoda proglašena najboljim na svijetu
21. Nov. 20240
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
21. Nov. 20240
Gastro
REAKCIJE NA RECEPT ZA VEGANSKU SARMU SE NE STIŠAVAJU: "Zar vam ništa nije sveto?"
21. Nov. 20240
Gastro
ZDRAV DORUČAK ZA DOBAR POČETAK DANA: Ovaj omlet sa povrćem i integralnim tostom...
20. Nov. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.