ČESTITKA GRADONAČELNICE SARAJEVA: "Profesionalni mediji su opća dobrobit cijelog društva"

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. maja, i to od 1993. kada ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda.

  • Vijesti

  • 03. Maj 2024  

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je povodom Svjetskog dana slobode medija uputila čestitku novinarkama i novinarima, medijskim kućama i udruženjima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

„Duboko svjesni naše međusobne upućenosti, zajednička nam je misija da štitimo interese i prava svih naših građanki i građana.

Uvjerena sam da ćemo napraviti korak naprijed ka oblikovanju bolje i sigurnije budućnosti za sve nas, obavljajući naše poslove časno, odgovorno i transparentno.

Profesionalni mediji u kojima rade isto tako profesionalni novinari i urednici su opća dobrobit cijelog društva, bilo da hvale, ukazuju na brojne izazove a, ako treba, i kritički promišljaju”, navela je gradonačelnica Karić. 

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. maja, i to od 1993. kada ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...