HRVATSKI MEDIJI BRUJE: Plenković dogovorio 80 ruku!?

Informacije je Jutarnji list dobio iz izvora bliskih pregovaračkim timovima, iako ih službeno u HDZ-u još uvijek ne mogu potvrditi.

  • Regija

  • 03. Maj 2024  03. Maj 2024

  • 0

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, a nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku i to s 61 mandatom koji je osvojio HDZ, 13 mandata Domovinskog pokreta, pet mandata zastupnika nacionalnih manjina bez SDSS-a i jednog mandata koji je osvojila Vesna Vučemilović koja je na izbore kao članica Suverenista izašla na zajedničkoj listi s Mostom.

Informacije je Jutarnji list dobio iz izvora bliskih pregovaračkim timovima, iako ih službeno u HDZ-u još uvijek ne mogu potvrditi.

Andrej Plenković, naime, rekao je da će trebati još nekoliko dana da se dođe do rješenja, ali čini se da je ovo rješenje bez SDSS-a u većini, ali s ostalim manjinskim zastupnicima i Vesnom Večemilović, koje se traži.

Iz HDZ-a neslužbeno poručuju kako su blizu dogovora. Idući službeni sastanak pregovaračkih timova, kako saznaje Jutarnji list, održat će se u utorak.

"Približili smo stajališta u vezi formiranja stabilne većine i Vlade. Blizu smo dogovora. Ako sve prođe po planu, u utorak bismo mogli imati obrise parlamentarne većine i nastaviti razgovore o strukturi nove Vlade", kaže nam izvor iz HDZ-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...