ŽELJEZNIČAR POBJEDOM PROTIV TUZLE OVJERIO OPSTANAK U LIGI: Velež u Mostaru savladao Posušje

Željezničar je sada sedmi sa 36 bodova, a Tuzli slijedi velika borba za opstanak, sada su u zoni ispadnja na 11. mjestu sa 27 osvojenih bodova.

  • Sport

  • 03. Maj 2024  

  • 0

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Tuzla City 2:0 na Grbavici i osigurali opstanak u društvu najboljih Bosne i Hercegovine. U istom terminu Velež je identičnom pobjedom slavio protiv Posušja.

Krenuli su Plavi na Grbavici sa napadima od prve minute. Šanse su redom imali Boljević, Al Jaber, Mekić, a zatim i Krpić. Briljirao je na golu gostiju iz Tuzle Tarik Abdulahović sa nekoliko sjajnih odbrana.

Sve se isplatilo u 36. minutu, kada je Al Jaber asistirao Sulejmanu Krpiću, a napadač Želje matirao je Abdulahovića za veliku radost navijača domaćih.

Mogao je Željezničar do kraja prvog dijela i do veće prednosti, ali Boljević i Al Jaber nisu uspjeli iz dobrih pozicija matirati golmana Tuzle.

Ekipa Dine Đurbuzovića nastavila je sa napačkim fudbalom i u durgom poluvremenu, Boljević je bio u dva navrata u prilici, ali rezultat se nije mijenao.

Probudila se Tuzla nakon sat vremena igre na Grbavici. Ubačaj Pantelića iskosa nagovijestio je dobru igru Cityja, a Mehanović je dvije minute kasnije propustio stopostotnu priliku, njegov udarac završio je pored stative Muftića.

Konačan rezultat postavio je drugim golom na meču Krpić. Asistirao mu je Semir Štilić, koji je u igru ušao nekoliko minuta nakon ulaska u igru, te inteligentnim potezom osigurao svom saigraču mat poziciju.

Željezničar je sada sedmi sa 36 bodova, a Tuzli slijedi velika borba za opstanak, sada su u zoni ispadnja na 11. mjestu sa 27 osvojenih bodova.

Identičnih 2:0 viđeno je na stadionu Rođeni u Mostaru, gdje je Velež bio bolji od ekipe Posušja.

Prvi priliku na meču imao je Alezio Lohan, uzvartili su gosti sa Mokrog Doca preko Kamenara, čiji šuti brani Hadžikić.

Poslije petnaest minuta igre, dobar centaršut Šturma, materijalizirao je pogotkom glavom Mlinarić.

Desetak minuta još jedna prelijepa akcija Veleža, ali prečka je bila saveznik gostiju. Haskić je petom proigrao Suljića, a ovaj uposlio Vehabovića koji pogađa okvir gola golmana Galića.

Haskić je u nastavku pogodio mrežu Posušja, ali gol je poništen zbog ofsajda. Do kraja prvih 45 minuta, Kamenar je još jednom prijetio sa distance, ali Hadžikić je opet bio na visini zadatka.

Tražila je ekipa Denis Ćorić izjednačenja u nastavku meča. Prvo je gol Kamenaru poništen zbog ofsajda, a onda Hadžikić brani dobar udarac Hanuljka.

Nermin Haskić 14. golom sezone kaznio je goste za sve promašaje na utakmici, a drugu asistenciju na susretu upisao je Šturm u 68. minuti.R

Rođeni su ostali treći sa 52 boda, a Posušje je dvije pozicije niže sa 41.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...