ODJEKNULA PORUKA BANJALUČANINA IZ ŠVEDSKE: „Stevandiću, ko nam to poruši sve džamije…“!?

Onda je otišao u Krajišku demokratsku stranku, pa je uslijedila Srpska radikalna stranka, pa Demokratska stranka za Banju Luku i Krajinu, pa Patriotska demokratska inicijativa, pa Srpska stranka Krajine i Posavine, pa Srpska stranka RS. Onda se vratio u SDS, odakle je konačno najuren 2015. godine, da pi potom osnovao stranku Ujedinjena Srpska.

  • Mini market

  • 08. Maj 2024  

  • 3

Ugledni Banjalučanin iz Švedske, Edin Osmančević, javio se redakciji portala Ljudski.ba u namjeri da podsjeti na ratne događaje u njegovom rodnom gradu kada je porušeno svih 16 džamija, ali i ukazao na sramnu ulogu današnjeg predsjednika NSRS Nenada Stevandića, koji ima nadimak „Crveni kombi“.

-”Crveni kombi” danas 7. maja za Dan džamija u BiH nije prisustvovao na otvaranju Arnaudije u Banjaluci.

Ali jeste komentarisao , onako kako on to licemjerno zna, prisustvo predsjednika entiteta Republike Srpske Milorada Dodika koji danas je prisustvovao svečanosti otvaranja obnovljene džamije Arnaudija u Banjaluci.

“Dok u najrazvijenijim evropskim zemljama javno spaljuju svetu muslimansku knjigu Kuran, predsjednik Srpske Milorad Dodik prisustvuje otvaranju džamije.” Ovo je na svom X nalogu objavio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Trebalo bi Stevandića možda upitati zašto on nije prisustvovao otvaranju Arnaudije u Banjaluci? Mi, Banjalučani koji su protjerani iz našeg grada 92-95 znamo ponajbolje odgovor na ovo pitanje! Na stranu njegova poltronska politika uvlakača Dodikovog obožavaoca zbog čega su mu se leđa i zadnjica posljednjih godina ekspandirale!

Čitava “karijera” Nenada Stevandića obilježena je političkim konvertitstvom. Stevandić je, podsjetimo, bio član gotovo svake stranke osnovane u Republici srpskoj. Prvo je početkom devedesetih bio član SDS-a. Onda je otišao u Krajišku demokratsku stranku, pa je uslijedila Srpska radikalna stranka, pa Demokratska stranka za Banju Luku i Krajinu, pa Patriotska demokratska inicijativa, pa Srpska stranka Krajine i Posavine, pa Srpska stranka RS. Onda se vratio u SDS, odakle je konačno najuren 2015. godine, da pi potom osnovao stranku Ujedinjena Srpska.

Za rušenje Arnaudije i ostalih 15 džamija u Banjaluci nikad niko nije odgovarao! O djelovanju SOS-a postoje mnogi dokumenti, ali i brojna svjedočenja koja su bila temelj za mnoge optužnice podignute protiv srpskih oficira u Haagu. Ono što je nedvosmisleno, to je da u više predmeta u Haaškom tribunalu potvrđeno da je upravo Stevandić bio na čelu SOS-a (Crvene beretke).

O Stevandićevom "ratnom putu" direktno govori i pravosnažna presuda protiv Miće Stanišića i Stojana Župljanina, bivših čelnika policije RS-a, iz juna 2016. godine. Oni su za ratne zločine u više općina u Bosni i Hercegovini pravosnažno osuđeni na po 22 godine zatvora. Uz Stanišića i Župljanina, među učesnicima UZP-a je bio i Nenad Stevandić, te, prema Haagu, "odabrano društvo" u kojem su, također, bili: Radoslav Brđanin, general Momir Talić, Slobodan Milošević, general Ratko Mladić, Radovan Karadžića, Nikola Koljević, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Slobodan Dubočanin i Simo Drljača, Darko Mrđa, Ljuban Ećim. Zločinac do zločinca!

I sada zamislite da se Stevanndić unedostojio i prisustvovao otvaranju Arnaudije, koje bi to poniženje bilo za sve banjalučke žrtve, za sve Banjalučane razasute i protjerane širom svijetu?  Vjerujem da bi se i moji rahmetli roditelji pokopani u Banjaluci prevrtali u mezaru!

Zna li Stevandić da su tokom agresije na BiH srušeno 614 džamija, 218 mesdžida, 69 mekteba, četiri tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata.

I što to Stevandić reče o spaljivanju Kuranu u najrazvijenim evropskim državama? Ko fol  “uvukao” se u kožu mirovnjaka  pa nam drži besjedu predsjednika entiteta čiji temelji su nastali rušenjem džamija i na mržnji drugog i drugačijeg! Isto onako kao što je prepoznatljiva taktika njegovog ” uvlačenja” i slavljenja Dodika!

Monstrum pokušava sakriti svoju jezivu ulogu i u drugim ubistvima, progonima, pljačkama, dizanjima u vazduh eksplozivnim napravama džamija, kuća i poslovnih prostora nesrpskog stanovništva!

I do kad će Tužilaštvo BiH ćutati, upitao je Osmančević!?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...