AMERIČKI PREDSJEDNIČKI KANDIDAT O ZDRAVSTVENOM PROBLEMU: "Hirurg vjeruje da ga je uzrokovao 'parazit' u mozgu"

Također, na društvenim mrežama se pohvalio planinarenjem, skijanjem, surfanjem kao i viralnim videom na kojem radi sklekove bez majice kako bi pokazao svoje zdravstveno stanje.

  • Svijet

  • 08. Maj 2024  

  • 0

Neovisni kandidat u predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, Robert F. Kennedy Jr., kazao je kako ima brojne zdravstvene probleme, uključujući i to da mu je parazit vjerovatno pojeo dio mozga, a ovu šokantnu izjavu dao je tokom svjedočenja povodom spornog razvoda od njegove druge supruge prije desetak godina. Kasnije je negirao navodno “oštećenje”.

Kako piše New York Times, Kennedy je 2012. rekao odvjetnicima da je hirurg u NewYork-Presbyterian bolnici pregledao snimke njegovog mozga nakon što je patio od gubitka pamćenja i omamljenosti. Hirurg je, rekao je, vjerovao da je problem “prouzročio parazit koji je ušao u moj mozak i pojeo jedan dio, a zatim umro”. Politico, koji je prenio pisanje NYT-a, nije neovisno pregledao iskaz.

70-godišnji nezavisni kandidat postavio je zdravlje, fitness i wellness kao kamen temeljac svoje kampanje. Kennedy često tvrdi da bi glavni prioritet, ako bude izabran, bila borba protiv epidemije “hronične bolesti” u zemlji, koja uključuje “autoimune bolesti, dijabetes, ADD i ADHD, autizam, pretilost, astmu [i] alergije na hranu,” navodi se na službenoj stranici njegove kampanje.

Također, na društvenim mrežama se pohvalio planinarenjem, skijanjem, surfanjem kao i viralnim videom na kojem radi sklekove bez majice kako bi pokazao svoje zdravstveno stanje.

No, u brakorazvodnoj parnici 2012., piše NYT, ustvrdio je da ima brojne zdravstvene tegobe koje su utjecale na njegovu moždanu funkciju i posljedično na njegov potencijal zarade.

“Jasno je da imam kognitivne probleme… imam gubitak kratkoročnog pamćenja i gubitak dugotrajnog pamćenja koji utječe na mene”, rekao je Kennedy.

Kennedy je nedavno za NYT rekao kako su simptomi oomamljenosti i gubitka pamćenja nestali.

Kada su ga novinari NYT-a pitali kako bi njegovi zdravstveni problemi utjecali na njegovu sposobnost da bude predsjednik, glasnogovornik kampanje rekao je: “To je smiješan komentar, s obzirom na konkurenciju”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...