ČOVIĆ POTVRDIO: "Dogovoren izbor sudije Ustavnog suda BiH"

On je dodao da ga "žalosti što BiH nema jasnu vanjsku politiku", upitan za komentar o rezoluciji o Srebrenici.

  • Politika

  • 13. Maj 2024  13. Maj 2024

  • 2

Delegacije Trojke, SNSD-a i HDZ-a, održale su sastanak u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

Lider HDZ-a Dragan Čović je rekao da je razgovarano o puno tema.

-"islim da je za nas jedan jedini zadatak da pokušamo ovaj pregovarački proces, koji smo prividno otvorili, stvarno otvoriti u razgovorima s predstavnicima EU, rekao je Čović.
U suštini politički smo sve dogovorili.
"Bez Budžeta BIH ne možemo dobiti sredstva EU. Prošle sedmice smo imali razgovore s predsjedavajućom Evropske komisije. Tamo su izbori. Za to vrijeme ni ne smijemo stajati. Mi trebamo barem jednim u sedam dana sjediti", rekao je Čović.
Dodao je da nije bilo nijednog razloga da na zadnjoj sjednici nije bilo Izbornog zakona i zakona o sudu, makar da se o njemu razgovara. On je rekao da Dom naroda ne funkcioniše i za to je optužio SDA.
"Većinu stvari u FBiH smo priveli kraju, pa do toga da ćemo imati izbor sudije Ustavnog suda BiH za nekoliko dana", rekao je Čović.
On je dodao da ga "žalosti što BiH nema jasnu vanjsku politiku", upitan za komentar o rezoluciji o Srebrenici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...