FABRIZIO ROMANO TVRDI: Hansi Flick novi trener Barcelone

Nekadašnji trener Bayerna te donedavni selektor Njemačke Flick bio je na razgovoru s Barceloninim sportskim direktorom Decom te članom sportske komisije Bojanom Krkićem.

  • Sport

  • 24. Maj 2024  

  • 0

Talijanski transfer-insajder Fabrizio Romano piše kako njemački trener Hansi Flick preuzima Barcelonu. Nekadašnji trener Bayerna te donedavni selektor Njemačke Flick bio je na razgovoru s Barceloninim sportskim direktorom Decom te članom sportske komisije Bojanom Krkićem.

Romano tvrdi kako su detalji ugovora dogovoreni i da je uprava Barcelone odučila da neće nastaviti saradnju s Xavijem Hernandezom, koji je sezonu u prvenstvu završio na drugom mjestu, no prošle je sezone bio prvak Španije. 
 Članovima uprave preostalo je još samo dogovoriti se s Xavijem o raskidu ugovora te isplati odštete i zatim će Flick biti potvrđen kao novi trener. 
 Nijemca, kako piše Romano, nisu zanimali potencijalni poslovi u Engleskoj koji su se spominjali u medijima posljednjih dana. Flick (59) je kao glavni trener vodio Bayern u 86 utakmica, a prije toga bio je pomoćni trener. Osvojio je s Bayernom Ligu prvaka te dva prvenstva Njemačke.

Prilikom osvajanja spomenute Lige prvaka u četvrtfinalu je deklasirao Barcelonu rezultatom 8:2. Nakon toga uslijedio je posao selektora u reprezentaciji, koju je vodio u 25 utakmica, od augusta 2021. do septembra 2023. Flick je razočarao na proteklom Svjetskom prvenstvu, jer je ispao u grupi.

U Barceloni će ponovno raditi s Robertom Lewandowskim s kojim je uspješno sarađivao u Bavarskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...