VOZAČ IZ BiH UHAPŠEN U AUSTRIJI: Vozio pod utjecajem kokaina

Kada je izašao iz vozila, postalo je jasno da mladić nije bio u stanju upravljati sobom, pa su ga testirali na prisustvo droge.

  • Hronika

  • 25. Maj 2024  

  • 0

Patrola saobraćajne policije iz Salcburga sinoć je zaustavila vozača iz Bosne i Hercegovine (30) nakon što su primijetili da automobil ne drži pravac, što je sugeriralo da vozač nema kontrolu nad vozilom.

Međutim, kada su ga zaustavili u mjestu Cel am Ze, policija je brzo uvidjela da problem nije bio u automobilu, već u samom vozaču koji nije posjedovao vozačku dozvolu.

Kada je izašao iz vozila, postalo je jasno da mladić nije bio u stanju upravljati sobom, pa su ga testirali na prisustvo droge. Rezultati testa su pokazali da je bio pozitivan na kokain i amfetamin. Policija je odmah reagovala, isključila ga iz saobraćaja i uklonila mu registarske tablice, te oduzela vozačku dozvolu jer nije bio u stanju nastaviti putovanje. Protiv njega je podneseno više prijava, a ovaj incident ukazuje na ozbiljnost problema narkotika u saobraćaju i neophodnost oštrih mjera u borbi protiv vožnje pod utjecajem droga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...